Boardercross

Este un fel de compromis intre snowboard-ul alpin si snowboard-ul de freestyle. De lungime intermediara, aceste placi au un „flex” rigid pentru carving ca si snowboardul alpin, sunt largi ca si cel de freestyle dar cu o spatula mai putin ridicata.

Freeride

Aceasta placa este polivalenta. Este conceputa pentru orice teren: partie batuta, inafara partiei, pe zapada tare sau adanca. Scurta (ca si placa de freestyle) si larga (ca si cea alpina), permite o buna stabilitate pe zapada afanata, chiar si la viteze mari (in special datorita spatulei sale unice din fata: „nose”-ul). Este indicata incepatorilor, caci polivalenta ei te ajuta sa progresezi si iti confera senzatii placute, fara nici un pericol

Freestyle

Aceasta placa este larga si scurta (opusul snowboard-ului alpin) si cele doua extremitati ale sale (spatulele) sunt simetrice. Supla, flexibila si usoara, e destinata in special fanilor de half-pipes sau alte module. Permite salturile in toate directiile si are stabilitate mare la aterizare.
Cu acest snowboard se folosesc de obicei boots mai supli, asociati cu legaturi „coque”. Dar tendinta momentului este spre legaturile „step in”, care au avantajul de a fi rapide la incaltare si la descaltare.

Swallow: snowboard de zapada afanata

Acest snowboard este destinat doar zapezii afanate. Spatula mai lunga decat pe celelalte placi este foarte profilata. Partea din spate a snowboard-ului are o forma speciala: „swallow tail”. Aceasta permite o flotabilitate mai buna in zapada adanca.