Inaltimea snowboard-ului

O prima etapa pentru in alegerea snowboard-ului este sa il masurati pe langa dumneavoastra: pentru o utilizare freestyle, placa se va situa intre clavicula si barbie, iar pentru o utilizare freeride, placa se va situa undeva intre barbie si nas. Dar pentru a fi mai sigur de alegerea facuta, cel mai bine este sa calculati si in functie de greutate, dupa tabelul urmator :

Largimea snowboard-ului

Cea mai mare parte a snowboarder-ilor nu vor trebui sa isi faca griji de acest parametru, pentru ei largimea standard a snowboard-ului ales va fi cea potrivita.

Pentru a va asigura ca largimea placii este adaptata, ghetele trebuie sa fie la limitele placii. Pentru a verifica acest lucru, incaltati ghetele si urcati-va pe placa, legand legaturile in pozitia in care surfati de obicei. Incercati sa respectati cat mai bine unghiul facut de picioare fata de placa. Daca depasiti cu mai mult de un centimetru, riscati sa atingeti zapada in viraj. Daca dimpotriva, picioarele sunt prea mici fata de placa, va va fi greu sa aplicati presiunea necesara pe marginile placii pentru ca aceasta sa vireze.

Snowboarderii cu picioare mari (44 si mai mult), se vor orienta catre placi largi (« wide »).