Vocatia lor este sa ajute schiorul sa progreseze, sunt usoare si in general confortabile. Se caracterizeaza in special printr-o mare facilitate in declansarea virajelor derapate. Unele dintre ele pot avea aptitudini si in domeniul virajelor taiate.
Largi la extremitati si inguste la nivelul legaturilor, aceste schiuri sunt foarte adaptate partiilor.
Noua generatie de schiuri, in general pregatite pentru viraje taiate, se adreseaza schiorilor de nivel mediu si avansat. Sunt compromisul perfect pentru un program 60-70% partie, 30-40% inafara partiei. Genul de schiuri care se intalnesc cel mai des in statiunile montane din occident.
Sunt schiuri concepute pentru o folosire mixta, partie si inafara partiei. Aceste schiuri nu exceleaza in nici un domeniu, dar sunt remarcabil de polivalente. Sunt in general adaptate pentru orice tip de teren, mai putin pentru zapada inghetata si cu precadere pentru zapada supla (proaspat batuta, afanata, zapada de primavara). In zapada afanata, totusi, nu ofera portanta si confortul schiurilor „fat”.
Sunt schiuri foarte largi, optimizate pentru schiatul inafara partiei, pe zapada nebatuta. Suprafata lor le confera o foarte buna portanta in zapezile adanci, reducand astfel efortul schiorului. Sunt de asemenea mai usor de utilizat in zapezile dificile: grea, transformata...
In schimb, sunt putin performante pe partie: aderenta slaba pe zapada inghetata, vibratii si lipsa de stabilitate la viteze mari.
Aceste schiuri sunt optimizate pentru competitiile de skicross, unde stabilitatea la viteza mare, tinuta pe zapada inghetata, calitatea amortizarii si aderenta in viraj taiat sunt privilegiate.
Schi dedicat practicii freestyle-ului. Calitatile unui schi bun de freestyle sunt capacitatea de a sari (avant si aterizare), manevrabilitatea in aer, aderenta pe zapada inghetata si o foarte buna rezistenta. Cu spatulele lor largi curbate in fata si in spate, aceste schiuri foarte suple vor incanta toti acrobatii care vor putea sa sara si sa alunece, sa aterizeze cu fata si cu spatele fara sa isi faca vreodata griji care este partea curbata.
Sunt schiuri extrem de incisive care se caracterizeaza printr-o foarte buna aderenta pe zapada tare, precizie mare in virajele taiate, stabilitate la viteza sustinuta si impingere foarte dinamica la sfarsitul virajului. Sunt in general schiuri foarte performante, care cer totusi foarte multa tenacitate si un foarte bun nivel tehnic din parte schiorului. In consecinta, sunt greu de exploatat ca si schiuri de relaxare, chiar daca modelele mai recente sunt mult mai tolerante.
Sunt reginele curbelor largi la viteza mare. Au o aderenta buna pe zapada tare si mai ales o stabilitate importanta la viteze mari. Sunt mai confortabile decat schiurile de slalom, care cer intr-una sa vireze. Sunt schiuri concepute pentru viteza si unele dintre ele sunt greu de manevrat la viteze mici.
Aceste mini schiuri sunt foarte manevrabile si permit oricui sa se distreze foarte repede. Faciliteaza salturile si piruetele. Foarte comod de transportat (incap in portbagajul unei masini) se folosesc cu aceiasi clapari ca si schiurile clasice.
Mai lungi, mai largi si mai usoare decat rudele lor de schi alpin, au legaturi care permit, impreuna cu utilizarea pieilor de foca, ascensiuni si coborari pe munte in zone neamenajate. Se folosesc cu clapri de tura.
Lungi si subtiri, permit practicarea pe teren plat fara foarte multa zapada. Sunt schiuri pentru plimbare in zone fara denivelari importante.
Suport clienti
LUNI-VINERI 09:00 - 16:00
Pentru acces barieră ( pe Str. Dunarea nr. 6) apelați: 0731562465